De 5 belangrijkste elementen tijdens een shoot bij Kwetsbare Momenten

Omdat ik regelmatig vragen krijg over hoe een fotoshoot bij Kwetsbare Momenten verloopt, heb ik besloten een blog te schrijven over wat je kunt verwachten als je een shoot boekt bij mij. Met de shoots die ik doe heb ik niet alleen als doel prachtige foto’s bij jullie af te leveren. Ik wil jullie ook graag een ervaring, een beleving geven. Daarom zijn een aantal elementen heel belangrijk tijdens een shoot.

Ten eerste vind ik het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Dat is waarom ik bijvoorbeeld de mogelijkheid bied om, via skype, al voor de shoot kennis te maken. Zodat je weet wie ik ben, je nog vragen kunt stellen en je kunt voelen of een fotoshoot bij Kwetsbare Momenten echt de goede keuze is. Maar ook tijdens de shoot is er alle tijd om kennis te maken. Bijvoorbeeld tijdens een korte wandeling naar de locatie waar we de foto’s gaan maken.
Er zit een opbouw in de shoot wat betreft de vragen die ik stel. Ik kan goed aanvoelen welke vragen en spelletjes passen bij jullie als gezin en bij het moment van de shoot.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat jullie, ondanks de situatie die zorgelijk en verdrietig is, aandacht en tijd hebben voor elkaar, voor verbinding met elkaar. Het draait tijdens een shoot echt om jullie, om de liefde, het plezier en de verbinding tussen jullie. Om herinneringen, om plezier, om grapjes. Even niet bezig zijn met het volgende ziekenhuisbezoek of de volgende behandeling.
Je hoeft je ook helemaal niet bezig te houden met mij en de camera, alleen met elkaar. Door de vragen en opdrachtjes die ik jullie geef is het niet moeilijk om mij (bijna) te vergeten.

Het derde belangrijke element is dat er ruimte en tijd is voor alles wat er gebeurt. Als kinderen even tijd nodig hebben om te wennen nemen we daar tijd voor, als verdriet toch even naar boven komt is er tijd en ruimte om dat verdriet er te laten zijn en als iemand even wil rusten is dat geen probleem. Het is daarom niet belangrijk hoe lang een shoot duurt. Een uur is prima, maar 2 uur of de hele middag is ook prima. Ik pas me helemaal aan, aan wat voor jullie goed is.

Echtheid is een volgend belangrijk element voor mij. Echtheid in de zin van ontspannen momenten vastleggen waarbij je echt jezelf kunt zijn. Dus geen geposeerde houdingen en cheeselachjes, maar echt plezier, echte liefde en dichtbij elkaar zijn. Echtheid van emoties die er allemaal mogen zijn. Echtheid in de zin van dat wat er is. En echtheid van mij. Je zult altijd echt mij zien tijdens een shoot. Betrokken en geïnteresseerd. Professioneel, maar niet emotieloos.

En het laatste element dat ik hier wil noemen is het belang van herinneringen. Tijdens de shoot is er ruimte voor het ophalen van herinneringen, maar worden er ook nieuwe herinneringen gemaakt. Herinneringen die worden gevat in foto’s. Herinneringen die je terugbrengen naar een bijzonder en waardevol moment. Die je helpen bij het verwerken van een periode van ziekte. Die een dierbaar document zijn als je een naaste moet missen. Herinneringen die je laten lachen en huilen, die je een warm gevoel geven en die je altijd weer even terug brengen bij dat moment.

Scroll to Top