Levensverhalen

Iedereen heeft een verhaal

Levensverhalen

Een levensverhaal of levensgeschiedenis[1] beschrijft (een deel van) iemands leven. Er zijn overeenkomsten met de autobiografie: beide zijn op schrift gestelde verhalen die een levensloop beschrijven. In tegenstelling tot de biografie gaat het levensverhaal veelal over minder bekende personen en hoeft het niet voor  een groot publiek te worden uitgegeven. Levensverhalen worden geschreven over een heel leven, maar kunnen ook een bepaalde periode of thematiek behandelen.

Heb jij er wel eens over nagedacht jouw verhaal op te schrijven? Jouw levensverhaal? Omdat je een lang leven hebt geleefd en graag nog één keer je verhaal wilt vertellen, zodat het voor de generaties na jou bewaard blijft. Of omdat je een bijzondere periode achter de rug hebt waar je graag nog één keer over wilt vertellen.

Misschien denk je, ‘Nee Emmie daar ben ik toch nog veel te jong voor’ of ‘Maar ik heb helemaal geen verhaal. Ik heb niks bijzonders gedaan of niks spannends meegemaakt’.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen een verhaal heeft. En dat elk verhaal  interessant is en de moeite waard om opgeschreven te worden. Jouw verhaal dus ook. Misschien is je verhaal in jouw ogen helemaal niet zo bijzonder. Omdat je het zo goed kent, omdat je het zelf leeft/geleefd hebt. En toch denk ik dat elk verhaal bijzonder en uniek is. Gewoon omdat er maar één van is.

Ik schrijf heel graag jouw verhaal op. In jouw woorden, zodat het echt jouw verhaal blijft. En ik denk, dat je als je je eigen verhaal dan ogen krijgt, onder de indruk zult zijn.

Wat het inhoud als je door mij je verhaal laat opschrijven?

De eerste stap is telefonisch of digitaal contact. Om kennis te maken, je vragen te bespreken, te bespreken wat jouw wensen zijn en om te kijken of er een klik is. Dat laatste vind ik heel belangrijk omdat het behoorlijk intiem en persoonlijk kan zijn om je verhaal aan iemand te vertellen. Dat moet wel goed voelen. Dit gesprek is overigens gratis en geheel vrijblijvend.

Voelt het goed?

Dan gaan we afspreken wanneer en waar je je verhaal aan mij wilt vertellen Jij bepaalt. Het mag bij jou thuis, in het bos of op het strand of welke locatie voor jou fijn is.  Misschien lukt dat in 1 keer, misschien zijn er meerdere gesprekken nodig.

Jij vertelt, ik luister. Ik neem het gesprek op zodat ik het gesprek later rustig terug kan luisteren. Schrijven tijdens het luisteren leidt af en ik wil juist helemaal gericht zijn op jou en je verhaal.

En daarna?

Na het gesprek werk ik je verhaal verder uit. Dat schrijven kost best veel tijd maar ik streef er altijd naar om binnen twee weken een eerste versie naar jou te mailen. Je mag het zelf lezen om te kijken of er nog iets aangepast moet worden. Ook kun je foto’s aanleveren die ik bij het verhaal kan plaatsen.

Als alles compleet is maak ik er een boek van. Dit proces neemt nog ongeveer vier weken in beslag. En dan heb jij een prachtig boek in handen. Het boek van jouw leven, jouw unieke verhaal.

Extra mogelijkheden

Het is mogelijk om een fotoshoot of documentaire reportage af te spreken. Bij een fotoshoot gaan we naar een mooie locatie die voor jou betekenis heeft en maken daar van jou en als je dat wilt je dierbaren mooie, echte, liefdevolle foto’s. Bij een documentaire reportage kom ik een dagdeel langs om jou in jou omgeving vast te leggen. Jij doet gewoon ‘je ding’ en ik maak foto’s. Beide kunnen, naast de foto’s die je zelf aanlevert, een mooie aanvulling zijn op het boek van jouw leven.

Omdat ik van oorsprong Fries ben en op de basisschool een hele fanatieke meester had, die ons heel graag goed Fries wilde leren spreken, lezen en schrijven is het  ook mogelijk je verhaal in het Fries vast te leggen.

Wil jij zelf niet je verhaal delen, maar zou jij iemand anders wel graag deze kans willen geven denk er dan eens aan een Levensverhaal cadeau te geven. Denk er dan wel aan dat het hele proces tijd in beslag neemt en dat je dus op tijd contact opneemt.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Stuur me een berichtje via onderstaand contactformulier, dan neem ik contact met je op en beantwoord ik al je vragen graag in een persoonlijk gesprek. 

Voorbeelden

Om je een indruk te geven van een door mij geschreven levensverhaal kun je hier het verhaal van Kokulan lezen.

Investering

De investering voor het laten schrijven van jouw levensverhaal bedraagt €797. Dat is inclusief:

Extra's

"Mensen zijn als boeken. De buitenkant is meestal anders dan het verhaal vanbinnen"

Patrick Mundus

Contact opnemen

Heb je interesse in het vastleggen van jouw levensverhaal? Dan plannen we eerst een telefonisch of digitaal contactmoment in.

Contact opnemen

Heb je interesse in het vastleggen van jouw levensverhaal? Dan plannen we eerst een telefonisch of digitaal contactmoment in.

Scroll to Top