Corona | Tips voor verbinding

Wat als jouw ouders op leeftijd zijn of door ziekte een zwakke gezondheid hebben? Juist dan wil je zoveel mogelijk tijd met ze doorbrengen. Maar door de bizarre situatie waarin we ons nu bevinden, kan dat niet. Hoe zorgen we dat we in verbinding blijven met deze mensen? Kunnen we zorgen voor een lichtpuntje in hun dag?

Ik kwam tot het volgende rijtje tips. Ik hoop dat het jou ook inspireert!

1. Maak filmpjes van wat jij en/of je kinderen aan het doen zijn en stuur die naar je ouders.

2. Bel net even wat vaker dan normaal en gebruik dan facetime, skype of de whatsapp videobellen optie. Als je de hele dag niemand ziet is dat wel fijn.

3. Stuur een kaartje of een brief. Lekker ouderwets, maar zeer onderschat wat betreft de waarde die het voor iemand kan hebben.

4. Speel online spelletjes, potje wordfeud met oma bijvoorbeeld.

5. Creeer vaste momenten op een dag. Half 11 kopje koffie met je moeder maar dan op afstand. Gewoon weer even videobellen. En fijn voor de structuur in jouw dag maar ook voor die van je moeder die misschien verder niet zoveel op de planning heeft.

6. Stuur iemand een link naar zijn of haar lievelingsliedje.

7. Stuur een foto van vroeger met een korte uitleg over de herinneringen die je daar bij hebt.

8. Knutsel iets met je kinderen en stuur dat op naar opa en/of oma.

9. Laat een taartje/bloemetje/of iets anders leuks bezorgen. Als je dit bestelt bij een kleine ondernemer ben je dubbel goed bezig.

10. Last but not least: zorg vooral ook goed voor jezelf. Als jij op de been blijft kun je deze dingen voor anderen doen. Dus als je toch dat taartje bestelt, doe er dan ook 1 voor jezelf bij!

Vul dit rijtje gerust aan als je nog tips of ideeen hebt! Laten we met elkaar de wereld een klein beetje mooier maken!

Scroll to Top